یک پرسش

در راستای پاسخ گویی به سولات تربیتی و شبهات دینی فعالیت میکند

یک پرسش

در راستای پاسخ گویی به سولات تربیتی و شبهات دینی فعالیت میکند

تولید محصولات فرهنگی اسلامی ایرانی توسط طلاب

با پیشرفت فناوری، رفته رفته حضور هنرهای اسلامی در ویترین و دکوراسیون منازل ایرانیان کم رنگ شده است و مسؤولان نیز در جهت ارایه محصولات فرهنگی و اسلامی تلاش چندانی نداشته اند؛ اما چند نفر از طلاب حوزه علمیه قم با اتکا به توانمندی و دغدغه خود، دست به راه اندازی تولید محصولات فرهنگی اسلامی زده اند. گفت وگویی با مرتضی اعلایی، مدیر پروژه هسته‌ها ماهد مرکز رشد علوم انسانی داشته ایم که در پی می‌آید:


گرانی محصولات فرهنگی در ایران
مدیر هسته ماهد مرکز رشد علوم انسانی با اشاره به محورهای فعالیتهای این هسته خاطرنشان می‌کند: از سال گذشته تصمیم گرفتیم بر روی استفاده از هنر در سبک زندگی اسلامی کار کنیم، برهمین اساس در مدت 6 ماه مطالعات پژوهشی انجام شد و نیروهای انسانی این مجموعه به دلیل اینکه شهر قم توانمندی خوبی برای پرداختن به این موضوع دارد، از تهران به قم نقل مکان کردند.
مرتضی اعلایی می‌افزاید: در چشم اندازی که رهبر انقلاب برای قم ترسیم کردند، شهر قم باید به مهد علوم انسانی و اسلامی تبدیل شود، ما نیز در قم جای رشد بیشتری پیدا کردیم.   وی با اشاره به اینکه کارهای فرهنگی ما دو وجه دارد، تصریح می‌کند: یک وجه آن راه‌اندازی مجتمع خدماتی و مرکز تولید و توزیع محصولات اسلامی است، تیمی با این هدف تشکیل شد تا محصولات و مصنوعات فرهنگی را تولید کنند و این تیم مراحل ایده، طراحی، تولید و توزیع را بر عهده دارد.
مدیر هسته ماهد مرکز رشد علوم انسانی با اشاره به انتخاب و همکاری با پنج برند عنوان می‌کند: این برندها در بخش مناسبتها، هدایای اسلامی، کودک و بخشی نیز در عرصه بین الملل محصولات فرهنگی را تولید می‌کنند که این محصولات را در سبد فرهنگی قرار داده‌ایم.
وی با بیان اینکه محصولات فرهنگی در ایران گران تر است، اظهار می‌دارد: کالاهای تجاری در بازار ارزان است، اما کالاهای فرهنگی اغلب گرانتر هستند و بیشتر کالاهای فرهنگی برای ارگانها تولید شده است، محصول فرهنگی و تصنعی که مردم با میل خودشان بخواهند تهیه کنند، وجود ندارد.


باید هنر را به عهد صفویه برگردانیم
اعلایی با تأکید بر اینکه جامعه هدف ما بر روی تولید محصولاتی متمرکز شده که مردم نیاز دارند، می‌گوید: سبک زندگی اسلامی و ایرانی را آنالیز و محصولات مورد نیاز یک خانه اسلامی را تولید کردیم، محصولاتی که مردم ناخودآگاه آن را تهیه و استفاده می‌کنند.
مدیر هسته ماهد مرکز رشد علوم انسانی ادامه می‌دهد: به عنوان مثال یک کرسی جمع و جور تولید شده، چرا که کرسی یک محصول اسلامی است که موجب قوام خانواده نیز می‌شود، این محصول در دسترس مردم نبود، اما با ورود آن به خانه ها، سبک زندگی اسلامی ترویج می‌یابد.
وی تأکید می‌کند: باید هنر را به عهد دوران صفویه برگردانیم، هنری که در زندگی مردم جریان داشت و در آن عصر حتی کاسه آب و ظروف مردم منبت کاری شده بود.


تولید محصول اسلامی کار سختی است
اعلایی با اشاره به اینکه باید کاری کنیم که اسماء و اذکار دینی و الهی از متن زندگی مردم بیرون نرود، عنوان می‌کند: باید قابی از «بسم‌ا... الرحمن الرحیم» و «ان یکاد...» تولید کنیم تا حتی خانه های میلیاردی نیز از آن استفاده کنند، ما حتی برای خانه های 30 یا 40 متری نیز محصول اسلامی تولید کرده ایم.
مدیر هسته ماهد مرکز رشد علوم انسانی، تولید محصول اسلامی را کار بسیار سختی دانسته و ابراز می‌دارد: تولید محصول اسلامی نیازمند دانستن هنر و بازاریابی و روانشناسی و علوم اسلامی است و یک کشکول بزرگی از علوم را باید جمع کنیم و همه نیز حرفه ای باشند تا محصول تولید شده بتواند تأثیرگذار باشد.


راه اندازی کارخانه تولید محصولات اسلامی در قم
وی از راه اندازی کارخانه تولید محصولات اسلامی در قم خبر داده و عنوان می‌کند: کارخانه تخصصی تولیدات فرهنگی و اسلامی را در قم راه اندازی کردیم تا محصولات فرهنگی بدون واسطه به دست مغازه دار برسد، این کارخانه در سال 90 راه‌اندازی شد که تنها با لطف خدا و ائمه(ع) این کار اتفاق افتاد، چرا که بودجه ای در اختیار نداشتیم و تنها با فروش یک خودرو شخصی این کار را آغاز کردیم. اعلایی با بیان اینکه استقبال مردم در قم موجب راه اندازی فروشگاه محصولات فرهنگی شد، می‌گوید: با راه اندازی این فروشگاه، عرضه محصولات را آزمایش کردیم که مورد استقبال نیز قرار گرفت.
وی با اشاره به اینکه در گذشته بخشی از محصولات را در خارج از کشور تولید می‌کردیم، عنوان می‌کند: قبل از اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی مسأله تولید ملی را مطرح کنند، بیشتر محصولاتمان را در خارج از کشور تولید می‌کردیم، اما با مطرح شدن مسأله تولید ملی، محصولات را در داخل کشور تولید می‌کنیم.
مدیر هسته ماهد مرکز رشد علوم انسانی تأکید می‌کند: یکی از دغدغه های ما این بود به افرادی که می‌خواهند وارد کار تولید محصول اسلامی شوند و دغدغه این کار را دارند، مشاوره بدهیم.
اعلایی با بیان اینکه ما می‌خواهیم کارخانه‌ای داشته باشیم که در سطح خاورمیانه و جهان خدمات دهد، اظهار می‌دارد: این کارخانه نیازمند 15 کارگاه است، پوشش بازار جهان اسلام کار دشواری است و نیاز به ملاحظات بسیاری دارد، ما در وهله اول خدماتمان را در کشورهای شیعی مانند عراق، لبنان، ایران و کویت متمرکز کردیم.
وی می‌افزاید: برای رسیدن به این چشم‌انداز، فروشگاه های زنجیره ای را در کشورهای دیگر راه اندازی خواهیم کرد، برای رسیدن به این مرحله ابتدا باید تولید را ساماندهی کرد.
مدیر هسته ماهد مرکز رشد علوم انسانی تصریح می‌کند: ما به روشهای مختلفی فرزندان مذهبی قدرتمند را دور هم جمع کردیم تا کار را به سرانجام برسانیم.
اعلایی ادامه می‌دهد: یک تیم قوی هنری را جمع و تیم تولید کننده را نیز دعوت کردیم، بخش دیگری در حوزه توزیع جذب شدند، طراح و تولید کننده و کارگر ما باید فرهنگ دینی را بفهمند، برای همین توانمندی ها را دور هم جمع کردیم.


درخواست صادرات محصولات فرهنگی به خارج از کشور
مدیر هسته ماهد مرکز رشد علوم انسانی از آغاز عرضه محصولات فرهنگی به بازار ایران خبر داده و می‌گوید: محصولات ما از مهرماه سال91 توزیع شده که تاکنون ده ها هزار قطعه محصول در بازار عرضه شده است، ما توانمندی تولید روزانه 10 هزار قطعه را نیز داریم.
اعلایی با اشاره به اینکه عمده محصولات ما تولید هدیه های اسلامی است، می‌گوید: گامهای بعدی تولید محصولات سبک زندگی است که آن را نیز در سبد هدیه تعریف کردیم، بخشی هم تولید محصولات ویژه کودکان و بخشی هم تولید محصولات حوزه بین الملل و جهان اسلام است.
وی با اشاره به درخواست محصولات فرهنگی از کشورهای دیگر تصریح می‌کند: ما از آمریکا، کانادا، پاکستان، ترکیه، لبنان و آذربایجان مشتری برای صادرات داشتیم، اما نیازمند این هستیم که حجم تولید را افزایش دهیم، شبکه تولید و توزیع ما هنوز به این مرحله چشم انداز نرسیده است، امیدواریم اول سال آینده حجم تولیدات ما افزایش پیدا کند.
مدیر هسته ماهد مرکز رشد علوم انسانی تأکید می‌کند: تولیدی ما با ظرفیت و کیفیت صادرات تولید می‌شود و درخواست صادرات نیز داشته ایم، اما هنوز عملیاتی نشده است.


نیازمند حمایت مسؤولان هستیم
اعلایی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه باید تمام بخشهای خدماتی ما مانند یک هتل پنج ستاره باشد، تصریح می‌کند: باید در حوزه طراحی و تولید و ایده پردازی و توزیع محصولات بهترین خدمات را ارائه بدهیم.
وی با تأکید بر مشکل کمبود سرمایه در این بخش عنوان می‌کند: تنها با لطف خداست که پیش می‌رویم، ما نیازمند حمایت مالی قرضی هستیم، تمام تیم ما جوان است که برای دولت باید حایز اهمیت باشد که چنین کار ملی و بین المللی را انجام می‌دهیم، باید به قدری ارزش داشته باشد که خدمات خاصی را به ما ارائه بدهند.
مدیر هسته ماهد مرکز رشد علوم انسانی با بیان اینکه ما به دلیل جوانی، شرایط گرفتن برخی مجوزهای صنعتی را نداریم، می‌گوید: اما با این محدودیتها کاری کردیم که کم نظیر است، مجوزهایی که داریم برای رشد مجموعه کافی نیست و نیازمند مساعدت در فضای فرهنگی و حمایتهای مسؤولان هستیم.

نظرات 2 + ارسال نظر

دوست بزرگوار
دومین جشنواره بزرگ مجازی کتابخوانی در دو رده سنی آزاد و نوجوانان در حال برگزاری است. ضمن دعوت برای شرکت در این جشنواره،از شما خواهانیم تا در اجرای این برنامه با پذیرفتن عنوان"همکار افتخاری" ما را یاری فرمائید.

تنها 3 شهریور 1392 ساعت 02:18 ب.ظ http://zekr.blogsky.com/

سلام
اگرمحبت نموده وما را به جوانان وخانواده ها معرفی کنید ممنونتان خواهیم بود
http://zekr.blogsky.com

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد